Blog

Nézz szét a műhelyben!

Rita
2021.02.24 11:27

Ha még nem jártál nálunk, most képzeletben körbevezetünk a KreDENCben, így lesz egy képed arról, mi mindenre van lehetőség nálunk, illetve jobban tudsz kérdezni szerszámügyben is. 

 

Amikor nincs nálunk sem valamilyen kiállítás, sem például nyitott műhely egy Eleven tavasz alkalmával, katonás rendet tartunk a szerszámok között, hiszen csak így lehetséges, hogy bárki, aki itt dolgozik, következő alkalommal is megtalálja azt az eszközt, amit használni szeretne. A műhelyben lévő szerszámokon túl bármilyen saját szerszámot is hozhatsz magaddal, amikor itt dolgozol, ezeket érdemes egyértelmű jelzéssel ellátni, hogy véletlenül se keveredjen össze a többivel. Ha szeretnéd a félkész munkáidat vagy szerszámaidat ideiglenesen nálunk tárolni, erre is biztosítunk helyet egy saját zárható szekrényben. 

Kezdjük akkor a kéziszerszámokkal. Ezek azok a szerszámok, amelyket egy ültő helyünkben, a brett fölött a legtöbbet használunk, úgymint reszelők (tűreszelők, féldomború, domború, lapos, háromszög...), fogók (sínfogó, spiccfogó, kúposfogó, laposfogó, párhuzamfogó, dróthúzó, csípő...), kézifűrész, mérőeszközök, körző, vonalzó, tolómérő, fafogó, foglaló szerszámok, ollók, jelölők. A munkaasztalunk nyolc személyes, egy nagy coworking irodához hasonlít leginkább, így mindenki láthatja egymást, ha szeretnénk, egymás munkáját is, alkotás közben szabad az eszmecsere.