A Hely

A Kredenc-műterem egy közösségi ötvös műhely a Bartók Béla út 21-ben, az újbudai Kulturális főutca közepén. Fókuszban az ötvösség és az ékszerek állnak, elsősorban ezek mentén szervezzük programjainkat. 

Az ötletet az ötvösök sokszor magányos és rejtőzködő munkafolyamatai adták, mindamellett, hogy ez egy igen eszközigényes szakma. A sokszor óriási, hangos, koszos szerszámok nem épp egy otthoni kis konyhasarokba valók, ráadásul igen borsos lehet az áruk is. Itt a műhelyben nem csak a szerszámokat osztjuk meg egymással, hanem igény szerint terveinket, ötleteinket is, egymást inspirálva alkotunk. A foglalkozások repertoárját úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet, a rövid vagy hosszú, kezdő vagy haladó, nyitott vagy zártkörű workshopok között. Sokszor beépítjük a Ti ötleteiteket is, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az évek alatt igazi ötvös közösség alakult ki nálunk, akik folyamatosan visszajárnak, barátságok szövődnek és közös projektek születnek. 

  

 

Megfigyeltük az évek során, hogy a műhely szuper tér a lelassulásra, az elmélyülésre, Ti magatok fogalmaztátok meg, hogy alkotó “terápiára” jártok ide, ami sokat jelent nekünk. Hisz ez azt jelenti, hogy a művészetterápiás módszerek és a környezettudatosság köré épített programok sokunknak lehetőséget adnak a napi rutinból való kiszakadásra, agyunk kiürítésére hétről hétre. A Kredenc saját tervezésű design tárgyai például papír, üveg és egyéb hulladékok felhasználásával készülnek, így sokkal jobban érezhetjük magunkat, miután egy kartonkupacból két csinos lámpát varázsoltunk. 

Amikor nem workshoptól zsong a műhely, kortárs kiállításokat szervezünk, amik legtöbbször kapcsolódnak az ékszerekhez is. A hazai művészékszer képviselőin túl a Kredencben vendégeskedtek már olasz, katalán, indonéz, francia, német vagy épp mexikói művészek is.

    

A hely szelleme nagyon fontos nekünk, szeretünk itt lenni és a Bartók Béla Boulevard Egyesület tagjaként a többi lokálpatrióta gasztro hellyel, galériával, műhellyel együtt szervezzük az Eleven ősz illetve Eleven tavasz utcafesztivált, szívesen működünk közre nagyobb, helyi városfejlesztési projektekben is. Nyílt napjainkon legtöbbször gyerekworkshopokkal várjuk az alkotni vágyókat, de volt már nálunk kaktusz cserebere, molino vagy bőrhulladék újrahasznosító workshop is.

Helyi tematikus séták alkalmával is bekukkanthattok hozzánk, boldogan kapcsolódunk be a városi szintű programsorozatokba, mint a Design Hét vagy az Ékszerek Éjszakája Budapest. 

Szeretünk kooperálni, együttműködni, összefogni, így ne habozzatok minket felkeresni ezügyben!